Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
8-12 st. 8-9 dl rågsikt. Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm. Tryck ut ett rutmönster, ca 4×3 st, med en degskrapa i degen. Sätt ugnen på 230°C. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min. 8-12 st. 8-9 dl rågsikt
Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott. Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka
se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook. Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid
Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25–30 cm lång och 12–15 cm bred. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera. 12 tsk valfri brödkrydda. 13 msk sirapSå här gör du 25 minuter Blanda de torra ingredienserna i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.