8-12 st. 8-9 dl rågsikt. Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm. Tryck ut ett rutmönster, ca 4×3 st, med en degskrapa i degen. Sätt ugnen på 230°C. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min. 8-12 st. 8-9 dl rågsikt
Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott. Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka
Det här är det godastebrödet, enligt mig och min familj. Bröd och Bullar. GodasteBrödet. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott bröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
Måste återigen tipsa om det godastebrödet någonsin. Låt brödet svalna på galler. Hela familjen älskar det här brödet verkligen och tycker att det är de absolut godastebrödet jag bakar
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. 3 dl havregryn. 13 dl havregryn 2 dl havrekli el. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.