Vispa äggulorna med sockret så det blir lite vitt o pösigt. 200 g phiadelphia3 ägg3 dl grädde1 dl socker3 tsk vaniljsocker1 citron2 dl hemmagjord jorggubbssylt( eller 1 liter mosade jordgubbar)ca 15 degistive 50 g smörSmula sönder degistivekexen o blanda med smöret som du smält. ca 3-4 min brukar jag vispa. Ta ut 30-40 min före servering
En sådan dag blev det med denna tårtan. Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpaj med Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Det är en gelatinfri chokladmousse som blir riktigt fluffig, med mycket chokladsmak och väldigt stabil (perfekt om du vill göra tårtor med mycket fyllning mellan bottnarna)
Blanda den med potatismjöl och socker. Garnera med jordgubbar. Servera med vaniljsås eller grädde. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.