Ett härligt tillskott bland julmatenmed smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Passar perfekt till kallskuret från julbordet, ugnsstekt lax eller kyckling
Laxrullemed ostfyllning. Fyll blandningen i champinjonhattarna och garnera med cocktailtomat. Rulla ihop laxen och lägg rullarna kallt, gärna en stund i frysen, då blir de lättare att skära i munsbitar
Kan också göras som egenrätt om man toppar med en god ost, tex feta- eller getost. Blanda i apelsinbitar ochgranatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt
Generöst med löjrom, finfina dillkvistar och färskt mald svartpeppar. Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen
Den andra rätten, fyllda kokta ägg med äggule- och ansjoviskräm, var en väldigt pillig och tidskrävande rätt då man försiktigt ska pilla ur gulan ur det kokta ägget och mixa den med ansjovis och creme fraiche för att sedan fylla det som är kvar av ägget igen med den nu utblandade äggulan
Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjocka revben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Blanda socker, salt och rosépeppar, gnid in fisken med blandningen. Salt och peppar. Skiva tunt och servera med hovmästarsås blandad med några matskedar crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.