Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Senaste receptet är Annas fänkålssallad med citron och parmesan. Jag fortsätter prova mig fram i Anna och Fanny Bergenströms fina kokbok Det goda enkla
Basen till grytan står och puttrar på spisen nu och jag längtar redan tills vi ska äta. Hoppade över fänkålen och la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond
Så nu heter den Agnetas ochAnnas kycklinggryta. För många år sedan när Lena fortfarande bodde hemma och jag tog tåget ner till Skåne för att hälsa på, hände det ibland att vi fick den här underbara grytan
Så var det lördag igen, då brukar jag dela med mig av ett recept på något litet sött och gott. Idag ser det tyvärr annorlunda ut hos många, godis har blivit något både stora och små äter alla veckans dagar
Smält smöret och vispa i mjölet tillsammans med vattnet, se upp så det inte klumpar sig. Skala och dela äggen i äggdelaren två gånger, en gång på längden och en gång på bredden
Under tiden tar du ut korvköttet ur skinnen och delar det i mindre bitar – kladdigt och ganska kul. Häll ner korvköttet i grytan samtidigt som du också har i fänkålen och chilin
Gillar du lakrits och vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i
Rulla bollar och täck med riven kokos, ställ kallt. Men gör ju faktiskt helt egna matrecept också, trots alla fina och inspirerande idéer som är utifrån kommande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.