Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Lägg ris, linser och curry i en gryta, slå på ganska rejält med vatten. Vegetariskcurry, ca 3 port. 2 stänk currypulver, gul. Vegetariskcurry, ca 3 port. 2 stänk currypulver, gul
På så sätt är curry gott som kumin är bra för detox och hjälper magen fungerar bra, hjälper gurkmeja levern fungerar bra, och chili hjälper till att bränna fett
Vi kryddade den med curry och tillsatte lite syrliga äpplen. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs löken och chili tillsammans med curry och tomatpuré
Först tänkte jag köpa broccoli, hennes favoritgrönsak, men det fanns ingen ekologisk och istället fick jag syn på några lite ledsna zuccinisar (igen, för den flitige bloggläsaren minns kanske denna incident, fast denna gång var jag på vår lokala Ica och de har väldigt dåligt ekologiskt utbud, så jag ville verkligen sponsra när de nu äntligen tagit in något ekologiskt)
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Lägg i curry och stek ytterligare en minut. 2 msk gul curry. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.