4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Ekologisk hel Sichuanpeppar beställde jag på. Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. En otroligt god rätt från det spännande Sichuanska köket i Kina
Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Dela varje kycklingfilé i tre långa ”strimlor” på längden. Salta och peppra kycklingen. Vänd i spenaten och servera i djupa tallrikar ihop med kycklingen överst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.