Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
à la Mary Shenouda aka the Paleochef. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i lever. Tyvärr. Men jag försöker äta det ibland ändå - för det är ju så vansinnigt nyttigt med inälvsmat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Du behöver. 1-2 kycklingfiléer skurna i små tärningar3-4 potatisar skurna i små tärningar1 finhackad gul lökHackad bladpersilja2 dl riven ost8 ägg1 dl ströbrödOljaSalt & pepparSpiskumminPaprikapulverSvarta oliverGör såhär
Lägg köttet och de övriga ingredienserna i en tajine. Recept. Maria E. tis, 2013-10-08 17. 48. 5h 0min. (0). Blanda alla kryddorna och gnid in det i köttet
Använder du en Tajine så lägger du bara ner kycklingen rå, saltat och pepprad i tajinen. Lägg i oliverna i grytan (tajinen) och citronskivorna på kycklingen
Recept. Maria E. mån, 2013-07-08 11. 23. 30min. (0). Blanda allt tillsammans. Låt vila i kylen någon timme. Ta ett smörpapper och platta ut köttfärsen (ev med kavel) så tunt som möjligt
Recept. Maria E. ons, 2013-07-10 08. 10. 60min. (1). Fräs den gula löken så den blir mjuk. Tillsätt vitlöken, kryddorna och tomaten samt buljongen + vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.