Traditionellt sett så ska den innehålla vissa saker, tex okra, paprika, chili,selleri och lök. På något sätt måste jag ha blivit påverkad av den senaste favoritfilmen här hemma
Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
à la Mary Shenouda aka the Paleochef. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i lever. Tyvärr. Men jag försöker äta det ibland ändå - för det är ju så vansinnigt nyttigt med inälvsmat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Använder du färsk okra tar du bort stjälken och torkar den sedan. Fryst okra behöver du inte göra något med, men tvätta den gärna i kallt vatten och låt rinna av i en sil eller durkslag
Här kommer receptet på okra stuvningen. Börja med att koka den frysta okran tills den blir mjuk och låt den rinna av en stund i ett durkslag när den är färdig
Skär chorizon i tärningar. Stek i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och tärna paprika, selleri, spansk peppar, lök och vitlök till såsen
Skiva okran och häll i. 8 st okra. 1. Blanda mjöl och olja i en ugnsfast skål, sätt in i ugnen på 200˚. 2. Stek baconskivorna knapriga i en gjutjärnspanna, ta ur baconskivorna och häll flottet i redningen i skålen i ugnen, rör om och sätt in den i ugnen igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.