Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
à la Mary Shenouda aka the Paleochef. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i lever. Tyvärr. Men jag försöker äta det ibland ändå - för det är ju så vansinnigt nyttigt med inälvsmat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Detta är ett recept på min mammas underbara molokhia. Det är en mustig kycklinggryta gjord på gröna blad som heter just molokhia, de används flitigt i soppor och grytor i Mellanöstern
Recept. Maria E. mån, 2013-07-08 11. 23. 30min. (0). Blanda allt tillsammans. Låt vila i kylen någon timme. Ta ett smörpapper och platta ut köttfärsen (ev med kavel) så tunt som möjligt
Recept. Maria E. ons, 2013-07-10 08. 10. 60min. (1). Fräs den gula löken så den blir mjuk. Tillsätt vitlöken, kryddorna och tomaten samt buljongen + vatten
Som mamoul och molokhia, båda är ganska tidskrävande rätter som min mamma är riktigt grym på. Äntligen har jag min mammas fantastiska kebberecept på min blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.