Egg Masala
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 rapsolja, + 3 msk
  • 1 rödlökar
  • 1 ingefära, färsk
  • 1 gräslök
  • 1 senapsfrön, bruna
  • 1 spiskummin, hel
  • 1 tomater, krossade (390 g)
  • 1 vatten
  • 1 gurkmeja
  • 1 garam masala
  • 1 strösocker
  • 1 salt
  • 1 korianderGör så här: Koka äggen ca 8 min. Spola av med kallt vatten och skala dem. Stek äggen i 2 msk olja i en djup stekpanna tills de blir krispiga och gyllenbruna på alla sidor. Ta upp äggen och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Hacka gräslöken. Fräs lök, ingefära, gräslök, senapsfrön och spiskummin i 3 msk olja tills löken blir genomskinlig. Häll i tomater och vatten. Tillsätt 1 tsk gurkmeja, garam masala, socker och salt. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Lägg äggen i röran. Hacka och strö över koriandern och servera.   Recept: Lobsang Dhamchoe

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.