1 korianderGör
så här: Koka äggen ca 8 min. Spola av med kallt vatten och skala dem. Stek äggen i 2 msk olja i en djup stekpanna tills de blir krispiga och gyllenbruna på alla sidor. Ta upp äggen och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Hacka gräslöken. Fräs lök, ingefära, gräslök, senapsfrön och spiskummin i 3 msk olja tills löken blir genomskinlig. Häll i tomater och vatten. Tillsätt 1 tsk gurkmeja, garam masala, socker och salt. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Lägg äggen i röran. Hacka och strö över koriandern och servera. Recept: Lobsang Dhamchoe
Inlägget Tikka masala med kyckling eller oumph dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner tikka masala Marinad. 900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk 1,5 dl turkisk yoghurt 1 msk garam masala 1 tsk svartpeppar 1 tsk korianderpulver 1 tsk paprika- eller chilipulver 1 tsk salt Tomatsåsen. 4 portioner tikka masala. 1 msk garam masala
Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. 1 burk Santa Marias India Tikka Masala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints. En burk Santa Marias Tikka Masala Sauce kostar 8 propoints. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints
1 msk garam masala. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
Nu har jag gjort Egg McMuffins. Egg McMuffins. Inte ett dugg svårt och sååå, jag säger då bara sååå mycket godare än McDonalds egna som ibland kan vara lite ”gummi-aktig” om ni provat
Iallafall, dagens brunch blev klassikern eggs Benedict – utan bröd dock. Idag är vår sista semesterdag för den här omgången så ville ha något riktigt gott till brunch
En krydda som vi ganska ofta blandar till här hemma är en klassisk indisk garam masala. Inlägget Garam masala publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Eggs Benedict 4 personer 4 english muffins lite spenat, gärna färsk, hackad och stekt 8 bitar skinka 8 ägg, pocherade Hollandaisesås gräslök för garnering (Spenat finns inte med i klassiska Eggs Benedict, utan i Eggs Florentine
Djälvulsägg - Deviled Eggs - åt jag första gången när jag bodde i New York, där de är vanligast förekommande på fester, som plock- och mingelmat, eller vid högtider såsom jul och påsk
1 burk tikka masala sås, ca 450 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklingbröstfilé 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 burk tikka masala sås, ca 450 g 3 dl jasminris 1 röd chili 2 dl Arla Köket® matyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.