Egg Bhurji med en touch av masala
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st rödlök, finhackad
  • 14 st ägg
  • 11 msk ingefära, finhackad
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 st grön chili, hackad
  • 11 tsk kummin frön
  • 11 tsk garam masala
  • 15 st curry blad
  • 10,5 tsk gurkmeja
  • 11 krm asafoetida
  • 1 sal
  • 11/3 tsk egg curry masalaFin hacka grönsakerna, kläck äggen i en skål och vispa med en gaffel. Ställ de åt sidan.
  • 1 Häll i olja i en stekpanna och när oljan har blivit varm lägg i kummin fröna.
  • 1 Lägg i löken, vitlöken, ingefäran och chili i stekpannan. Fräs löken tills den har fått en genomskinlig färg blanda i kryddorna, garam masala, curry bladen, gurkmeja, asafoetida, salt och egg curry masala.
  • 1 Stek och rör om i stekpannan, så att inget bränns vid. Om det behövs, sänk temperaturen och blanda i mer olja.
  • 1 Häll i äggen och rör om tills äggen har stek och blivit i mindre bitar.
  • 1 Servera gärna varm och med några droppar citron.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.