Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Därav gjorde jag idag den här mumsiga granolan, med mycket kanel och knapriga nötter. Trots att jag i det stora hela äter en lågkolhydratkost och försöker undvika spannmålsprodukter, så är frukosten undantaget då jag äter både bröd (för det mesta) samt yoghurt med någon sorts müsli eller fiberrika flingor
Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt
Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka och glutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
Den här varianten är sockerfrioch riktigt knaprig och god tack vare kanel och kardemumma. Det här är en vardagsräddare för mig och ett av mina favoritrecept
Nu har jag bakat den ena sockerfriaoch mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Med tanke på alla recept på granolaoch müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Jag har inte jättemycket äpplen i år faktiskt, vet inte vad som hände men många av mina äpplen fick fula bruna fläckar och sedan har fåglarna kalasat på många utav dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.