Jag älskar kräftmarinerade sill men varför heter den så egentligen, det är ju ingen kräfta i. Tänkte ge er lite förslag på goda sillar att göra tillmidsommar
Under alla restaurangår, blev det inte så mycket firande för egen del. Svensk Midsommarmat Inlagd sill i olika former hör ju verkligen till i vårt traditionella firande av Midsommar
Sillen håller upp till en vecka i kylen. Men jag har valt tre rätt säkra varianter för årets midsommarsillar och de behöver några dygn i kylen för att bli riktigt goda
Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Degen ska naturligtvis täcka formen ända upp till kanten. Pajdegen kommer från. jättebra till dessert på midsommaraftonen eller vid något annat festligt
Vi hjälptes åt att kavla ut degen och stansa ut hjärtan, gubbar, gummor, granar och grisar. Ibland hjälpte jag till att hälla i kryddor, jag vände köttbullarna på stekjärnet och knäckte ägg, när hon bakade sockerkaka
För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Till påsk måste man äta sill. Personligen älskar jag senapsill. Rör till sist ner äggulan. Det här receptet på senapsill kommer från min mamma och den är faktiskt den godaste senapsill jag ätit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.