Om du vill lyxa till det extra kan du göra egengnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan). Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost
Lite goda och nyttiga snacks är ett måste till fredagsfilmen. Satsa på bättre alternativ i skålen. Här kommer ett recept på sötpotatischips som du fixar på bokstavligt fem minuter
Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig. Degen kan göras dagen innan och sedan förvaras i kylskåp
Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Gnocchi är mjuka nudlar eller klimpar som lättast görs av pressad potatis. I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta
gnocchi med vitlöksfärskost, citron och edamame. One-pan gnocchi med tomat och mozzarella. 2 påsar potatisgnocchi. Häll i gnocchi i pannan och låt den koka tillsammans med tomatsåsen i runt 5 minuter, eller tills all gnocchi har mjuknat. 2 påsar potatisgnocchi
Koka upp vatten till gnocchi. Vänd ihop gnocchi med kycklingröran och servera genast. 2 påsar färsk Gnocchi800 gram kycklingfile2 1/2 dl vispgrädde3-4 msk ajvar1 tsk sambal oeleksalt & peppar
Recept. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar
Lägg degen på en mjölad arbetsyta. Det tar lite tid och är lite pyssel med att laga egna potatisgnocchi, men de är så goda och användbara så att de är värda lite arbete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.