Efterrätt
mariemarjeta
mariemarjeta

Efterrätt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 24 chokladsmörgåskakor
  • 4 matskedar osaltat smör smält
  • 8 oz (225 g) gräddost, 4 förpackningar
  • ¾ kopp (150 g) socker
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 4 koppar (960 ml) tung grädde
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 2 koppar (340 g) halv söt choklad, smält, uppdelad
  • Förberedelse
  • Placera kakor i en ziplock väska och krossa med en rulle tills fina smulor bildas.
  • Häll matkakor i en skål med smält smör och blanda tills det är väl kombinerat.
  • Häll skorpixblandningen i en 9-tums (23 cm) fjäderformkakspanna. Använd en mätning för att trycka på kakorna för att bilda en jämn bas. Täck och kyla i kylskåpet i minst 4 timmar.
  • I en stor skål, vispa ihop fläskost, socker och vanilj till jämn.
  • Värm den tunga grädden tills den är varm, lägg sedan till gelatinen och låt den vila i 1 minut.
  • Vispa långsamt i den tunga kräm in i gräddeosten tills den är jämn.
  • Arbeta snabbt, dela ostkaka smeten i 4 skålar med 3 koppar i en skål, 2 koppar i en sekund, 2½ koppar i den tredje och 1 kopp i fjärde.
  • I den andra skålen, vispa i 1 matsked smält choklad. I den tredje skålen vispa i 3 matsked smält choklad och i den fjärde skålen vispa i 2 matskedar choklad. Varje skål bör variera i färg från varandra.
  • För att montera ostkaka, häll långsamt innehållet i skål 1 i mitten av pannan. När smeten har spridit upprepning med de återstående skålarna i numerisk ordning. Om dina skålar har satt ut för länge och inte är likvida, mikrovågsugn i 30 sekunder före hällning.
  • Täck överdelen av pannan tätt med plastfolie och kyla i 4 timmar eller över natten i kylskåpet innan du serverar det.
  • Njut av!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.