Add chicken, skin-side down, and sear both sides until golden brown, about 2-3 minutes per side. Place into oven and roast until completely cooked through, reaching an internal temperature of 165 degrees F, about 25-30 minutes. 8 bone-in, skin-on chicken thighs. 2 tablespoons unsalted butter 8 bone-in, skin-on chicken thighs 1/4 cup peanuts, chopped 2 tablespoons chopped fresh cilantro leaves For the sauce 1/2 cup sweet chili sauce 2 tablespoons reduced sodium soy sauce 2 cloves garlic, minced 1 tablespoon fish sauce 1 tablespoon freshly grated ginger Juice of 1 lime 1 teaspoon Sriracha, or more, to taste
Häll på tomatpuré, tomatkross, vatten, grädde samt hackade korianderstjälkar och låt såsen puttra ihop i 15 minuter. Tillsätt sedan den stekta kycklingen, salta och peppra och låt få koka i 5 ytterligare minuter. 5 cm ingefära, riven. 5 klyftor vitlök, rivna. 0,5 gurka, i tärningar. 600 g kycklinglårfilé 2 gula lökar, i klyftor 1 röd paprika, i munsbitsstora bitar 5 cm ingefära, riven 5 klyftor vitlök, rivna 2 tsk paprikapulver 2 tsk garam masala 2 msk tomatpuré 400 g finkrossade tomater av bästa kvalitet 3 dl grädde 1 dl vatten 1 rejäl bunte koriander, bladen plockade och stjälkar finhackade några droppar pressad citron salt och nymalen svartpeppar neutral matolja och smör, att steka i. Till servering basmatiris mango chutney 1 färsk mango, i tärningar 2 dl matyoghurt (10%) 0,5 gurka, i tärningar ev sambal oelek för hetta
Chicken. In a small bowl combine all of the spices and sprinkle evenly all over the chicken. Top the cauliflower rice evenly with the diced chicken, tomatoes, cucumber and chickpeas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.