Dumplings med räkor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,25 kg vetemjöl
  • 14 dl hett vatten, ca 50 grader
  • 1 Dumplingfyllning: 400 gram skalade räkor
  • 10,5 purjolök
  • 10,5 dl kinesisk soja
  • 10,5 dl matolja, ex. solrosolja
  • 10,5 msk salt
  • 125 gram färsk ingefära
  • 11 msk grönpepparMät upp vetemjöl i en stor bakskål. Tillsätt hett vatten och blanda ihop till en deg. Justera mängden vatten i degen så att wontondegen släpper från kanterna men ännu är lite klibbig. Forma degen till en rund ring med hål i mitten typ en stor munk. Dela isär den och dra loss degklumpar ca 2x2 cm stora små bollar. Mjöla under tiden deg och händer. Kavla ut varje degboll till en rundel ca 5 cm i diameter. Lägg dem på hög att vänta till de ska fyllas. Gör wontonfyllningen: Koka upp 1 dl vatten i en kastrull. Tillsätt krossad grönpeppar och ställ åt sidan att dra. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke. Tillsätt de skalade räkorna hela eller grovhackade. Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Tillsätt soja, olja och salt. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet. Fyll wontons: Ta en rundel wontondeg i handen och lägg på en msk fyllning, vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck till samt överlappa gärna kanterna lite. Ställ wontonsen på en bricka. Kokta wontons: Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Lägg i ca 20 wontons i taget och koka dem några minuter. De är klara när de flyter på ytan ca 3-4 minuter. Det är ungefär som att koka färsk pasta. Ta upp wontonsen med en hålslev och servera med dippsås. Friterade wontons: Värm en liter matolja som solrosolja i en gryta med lock till 180 grader (kolla med termometer eller testa en bit wontondeg). Fritera wontonsen ca 10 st i taget i 2-3 minuter. Ta upp med hålslev och låt ev. rinna av på ett hushållspapper. Server dem med dipssås. Ångade wontons: Du behöver helst en bambukorg med lock eller annan ångkokare. Placera wontonsen i bambukorgen och ånga dem i ca 5 minuter. Servera med dippsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.