Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Mitt råd är alltså att ta det försiktigt med sesamoljan, tillsätt lite i taget för oljan tar lätt över smakmässigt
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Stek upp kycklingfärsenmed gul löken. Häll kycklingfärsen över pastan och tillsätt den rivna osten. 500g kycklingfärs. Lägg i kycklingbuljong, ketchup och cirka 3 dl vatten, krydda med salt och vitpeppar och låt koka upp. Koka upp pastan i rikligt med vatten och salt, häll av vattnet cirka 2 minuter innan pastan är klar. 500g kycklingfärs
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på dumpings. Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
Grovhacka salladskålen och kläm ut vätskan ur den med händerna. Blanda sedan kålen med köttet och rör därefter i resten av ingredienserna, tillsätt saltet sist
Det är ju egentligen inte alls särskilt svårt att göra sina egna dumplings, men med en sisådär nöjd niomånaders på armen så blev det lite stressigt på slutet när det var dags att ånga och steka dem
Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked av fyllningen. Fukta ena kanten med lite vatten och vik ihop plattorna som små halvmånar
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Servera med dipsås och ris. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan. 400 g kycklingfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.