För att dryga ut dem började folk göra hål i semlorna och smyga in olika godsaker, vilket med tiden utvecklades till den vispgrädde och mandelmassa som vi äter i Sverige nu
Vi äter semlor idag för att vi förr i tiden fastade innan påsken och därför passade man på att hotta upp torra, trötta bullar med grädde och mandelmassa dagen innan fastan började
Tillsätt sedan juicen i en mixer tillsammans med bananen och mixa väl. Ingredienser1/2–1 banan1 ananas1/2 mango eller 1 dl fryst mangoGör så härI en juice-centrifug gör juice av ananasen och mangon. se 1/2–1 banan
Täck laxen med citronskivor och rikligt med ingefära, salta och avsluta med lite olivolja. Slå in fisken med bakplåtspappret och linda runt bomullstråden så paketet håller ihop
 Under tiden kan , till exempel, äta laxfrestelse med farmor. Pensla bullarna med uppvispat ägg.  Fyll semlorna med mandelmassan som man rört ihop med lite grädde
Smula jästen och blanda med mjölken och mjölet. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Därför har vi firat dubbelt med fastlagsbullar. Fastlagen börjar ju i och med denna dagens avslut och lite historiskt släktskap är ju inte fy skam att känna med ett traditionellt bakverk Från och med i morgon fastar vi ända fram till påsk eller hur
Osso buco är en traditionell italiensk maträtt bestående av kalvlägg med ben som brässerats med grönsaker i vitt vin, en beskrivning som får det att vattnas i munnen på både en och annan gourmet
Jag har en vana att snöa in mig på olika livsmedel och ett tag äta det till både höger och vänster. Nu senast har jag fastnat för kål i diverse form, gärna i kombination, men inte heller nödvändigtvis tillsammans med ägg
Smält chokladen i ett vattenbad medan du blandar samman de andra ingredienserna. När chokladen har smält och svalnat en aning rör du ner den i blandningen, använd nu händerna till att jobba ihop röran efter några minuter går du över till att röra med en slev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.