Jag hade tänkt mig dom här nya med pepparkakssmak, men dom fanns inte. Vi skulle göra muffins idag, som Albin vår son säger "sockermuffins" och då kom jag på att vi kunde göra dumlemuffins
Dumlemuffins. Helgen har jag uppbokat med en massa trevligheter men jag hoppas att jag ska hinna laga lite god mat också, något jag tyvärr inte med så mycket på vardagarna just nu
Med den minsta rundtyllen man har i lådan kan man lätt göra eget strössel, gör en vanlig kristyrsmet fast uteslut ättikan, smaksätt med någon trevlig essens och färga lite med den färg man vill
Variera med smaker som du gillar. Vispa upp äggvita och bland med nötterna och kryddorna…. Detta serverade jag till örtbakad fisk och var därför rätt sparsmakad med kryddor
Smakade av eftersom med smakessenserna. Klicka ner smeten i spritspåsen med tyll nummer N4. Vispa ihop florsocker, äggvita och salt till en lagom tjock smet
den här såsenMickan på Njutmaten1 del pecannötter1 del mandlar1 del kokosflingor eller flagor1 del solrosfrön1 del pumpakärnor½ del svarta vallmofrön 1 del pecannötter
De här muffinsen kallas också kolamuffins eller muffins med dumlekola. 1 dl florsocker med chokladsmak1 msk vattenEn krossad dajm eller dajmkulor eller strössel eller liknandeGör så här. Fyll formarna till ca 3/4 med smet
Jag har gjort dumlemuffins förut. Pudra med lite florsocker vid servering. Men sen såg jag ett tipps om nobless på toppen och jag kände att jag var tvungen att pröva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.