Mogna på köksbänken Plocka tomaterna, gärna med en liten bit kvist kvar, och lägg dempå köksbänken. Där är det varmt och du kan ha koll på att ingen av dem börjar mögla
Inlagda grönatomater eller stekta grönatomater är klassiker men jag måste slå ett slag för denna goda marmelad som passar utmärkt till ostbrickan eller på en något mer "vuxen" syltmacka till frukost
Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet
Låt det steka på en stund, utan att få färg. Tillsätt därefter krossadetomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.