Duchesspotatis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st potatisar av möjlig sort
  • 12 äggulor
  • 125 g smör
  • 1 Salt (gärna örtsalt)
  • 11 kryddmått muskonöt
  • 1 Svartpeppar
  • 12 dl riven parmesanost
  • 11 vitkök som är pressad
  • 1 Finhackade örter (dill, persilja, basilika, gräslök eller rosmarin)Skala och skär potatisen i bitar.
  • 1 Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
  • 1 Koka potatisen tills den är klar.
  • 1 Häll av vattnet och pressa potatisen till mos.
  • 1 Blanda den varma potatisen med smöret så att det smälter samman.
  • 1 Blanda sedan allt med övriga ingredienser.
  • 1 Sätt på ugnen på 200 grader.
  • 1 Lägg moset i en spritspåse med tyll för att sedan sprita ut fina toppar på en plåt som är täckt med bakplåtspapper.
  • 1 Grädda topparna mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått en fin färg.
  • 1 Ta ut och servera med något smarrigt till!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.