När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltad ingefära och det mina vänner, det är jäkligt gott
Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Måste göra de här snart igen, kanske med en lakritsfyllning. Dubbla citronkakor,. Tryck till varje boll med en gaffel och grädda kakorna ca 15 minuter i 150 grader
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Jordgubbssylt. Knåda till sist degen med hjälp av händerna. Hallonsylt. Ta små delar av degen åt taget, rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Fyll kakorna medhallonchiasylt istället så slipper du den "frysta konsistensen" om den inte gillas. Nyttiga dubbla chokladkakor med hallonfyllning (eller double chocolate and coffee cookies with frozen raspberry filling hehe skj)
Köper du färdiga pepparkakor utan hål – lägg dem dubblamed fyllning och lingon emellan. Lägg på resterande pepparkakor till dubbla och tryck samman lätt
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.