Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng. Till detta serverades även en sallad med fetaost, tomat och lök och en vanlig grönsallad
Jag har ökat mängderna i marinad 1 något mot originalreceptet eftersom jag oftast har lite mer än ett kilo av köttprodukternaDen här gången gjorde jag även dubbelmarinerad kyckling för att visa er hur det ser ut
Dubbelmarinerad fläskfilé. Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen. Jag fick det för många år sedan av en kollega och det vann en tävling som ICA kuriren arrangerade för många år sedan
Dubbelmarinerad fläskfilé . Till huvudrätt så serverade vi dubbelmarinerad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng och en haricot vert sallad till
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Måste bara tipsa er om det här supergoda sättet att tillaga fläskfilé på. Jag gjorde detta recept som jag hittade i Zetas broschyr "Mat för minglare" när vi hade kalas för dottern härom helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.