Tillsätt finhackad salladslök och vitlök och låt fräsa någon minut. Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Lägg den andra smördegen över fyllningen och tryck till kanterna. Tillsätt vin, vatten och fond och koka i 5 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter tills den fått fin färg
Lägg filén bredvid rotsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills köttet är klart. Öka ugnsvärmen till 225 grader. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2914 700 g fläskfilé
Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Låt köttet dra till sig kryddningen i rumstemperatur, ca 30 minuter. Lägg på lock och tillaga i nedre delen av ugnen, ca 3 timmar
Koka upp vattnet till lagen och tillsätt salt, socker, svartpeppar, lagerblad och enbär. Tag upp köttet, vira in det i folie och förvara köttet i kylen tills det ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.