Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • fläskfiléer à ca 600 g
  • 1 smör
  • 1 vatten
  • 1 grovt salt, ca ¾ dl
  • 1 rejäla kvistar rosmarin
  • 1 vitlök, skivade
  • 1 grovmald svartpeppar
  • 1 finstrimlad skal av 1 ekologisk citron
  • 1 olivolja
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 finhackad färsk rosmarin1. Sätt ugnen på 125 grader.2. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor. Bryn dem runt om i smör tills de har fin färg runt om. Flytta över dem till en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen. Stek mitt i ugnen tills temperaturen är 68–70 grader, det tar 30–40 minuter.3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Kyl sedan.4. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt cirka 12 timmar. Vänd den någon gång under tiden. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.5. Marinad 2: Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna.6. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen. Garnera med kvistar av rosmarin. Servera med örtsås och solgul kamutsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.