1 finhackad
färsk rosmarin1. Sätt ugnen på 125 grader.2. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor. Bryn dem runt om i smör tills de har fin färg runt om. Flytta över dem till en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen. Stek mitt i ugnen tills temperaturen är 68–70 grader, det tar 30–40 minuter.3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Kyl sedan.4. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt cirka 12 timmar. Vänd den någon gång under tiden. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.5. Marinad 2: Finstrimla citronskalet med ett zestjärn eller potatisskalare och kniv. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna.6. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen. Garnera med kvistar av rosmarin. Servera med örtsås och solgul kamutsallad.
Ibland har jag kyckling, ibland fläskfilé, ibland kotletter och nu fick det bli fläskytterfilé. En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer
Smaksätt med paprikapulver, timjan, persilja, salt och peppar. Servera med ugnsrostade grönsaker. 500 g fläskfilé. 12 msk arla smör och rapsolja. 1salt, pepparPutsa fläskfilénoch skär den i skivor. 1Koka ihop grädde, vitlök, dijon och kalvfond. Häll över fläskfilénoch låt sjuda i 10 minuter
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.