Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligenglassmaskin, en riktigglassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant migvid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser interolig ut
Och det första receptet jag provade var såklart en enkel vaniljglass. Imin ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Vaniljglass (LCHF). Ingredienser. Det kanske inte har undgått någon men jag köpte en glassmaskin för ett tag sen och har experimenteratlite för att göra en god vaniljglass
Färdigvaniljglass. Knäck äggen i en bunke. ) Vaniljglassiportionsglas. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver
Ibland är man ju sugen på något extra gott som glass och då är denna lätt att göra. även om frys tiden skall till så klart om man inte har en glassmaskin
Hemmagjord vaniljglass smakar verkligen mycket godare än köpt och så enkel som den är att göra så ska jag från och med nu se till att jag alltid har en låda i frysen
Nu har jag prövat mig på vaniljglass och till och med sonen som är skeptisk mot lchf gillade den. men nästa gång skall jag leta fram glassmaskinen så den blirlite mer luft i under frysningen bara
Nästa gång gör vijordgubbsrippeli, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev viväldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippeli och samma överdrag
Skeda upp vaniljglassiportionsskålar och toppa med hallonsås och havregrynskrisp, servera genast. Smält smöret i en panna och tillsätt nötter, havregryn och honung
Vispa äggulor och muscovadoråsocker ljust och poröst i en kastrull, tillsätt mjölk och glykossirap. Sjud upp blandningen under omrörning och ta genast kastrullen från värmen vid första bubblan
Stevia Drops. Vispa gulor fluffigt. Koka upp mjölk tillsammans med delad vaniljstång (repa och lägg i kärnor) och vispa ner i ägg, häll åter i kastrull och sjud på svagaste värme under vispningtills äggsmeten börjar tjockna något, kyl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.