Drottningpaj med vitchokladsmultäcke
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 11 msk strösocker
  • 1125 g smör, rumstempererat
  • 150 g finhackad vitchoklad
  • 1375 g blåbär, frysta
  • 1250 g hallon, frysta
  • 11 msk potatismjöl eller maizena
  • 13 msk strösocker
  • 11 msk färskpressad citronsaft
  • 1 strimlat skal av 1 vältvättad citron
  • 1 florsockerSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Nyp ihop mjöl, socker och tärnat smör till smulig deg. Blanda smuldegen med chokladen. Ställ kallt ca 15 minuter.
  • 1 Blanda blåbär, hallon, potatismjöl och socker. Fördela fyllningen i 4 portionsstora pajformar. Ringla över citronsaften.
  • 1 Strö smuldegen över bären. Ställ pajerna på en ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter.
  • 1 Servera pajerna ljumma. Garnera pajerna med citronskal och siktat florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.