10,5 dl
hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
1 Salt
och vitpepparSmält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och fräs det under omrörning i ca 30 sekunder. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning och rör ut klumpar. Koka på låg värme och rör då och då i 5 minuter. Hacka under tiden dragon samt persilja. Tillsätt grädde, crème fraiche, citronjuice, hackad dragon och persilja och koka ihop. Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens. Smaka av med något krm salt och vitpeppar. Mixa ev. dragonsåsen med en stavmixer innan servering. Då blir den fluffig och fin. Man kan också montera såsen med att mixa den med en msk smör precis innan servering.
Ingredienser Portioner. 4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornig dijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.