1 Dragonlax:Rör
ihop creme fraiche saften från en halv citron. Smaka av med salt och peppar, efter behag. Ställ såsen svalt.Koka upp saltat vatten och ha ner linserna. Låt dem sjuda i cirka 20 minuter. Rosta solrosfröna i en passa med en liten klick smör tills de fått fin färg. Hacka rödlöken och skölj kikärtorna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda allt i en skål med olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda gärna i några blad färsk oregano.Hacka dragonen och blanda med olja – spara lite av dragonen till att strössla över laxen. Tina laxen om den är fryst. Lägg ner laxen i en stekpanna med skinnsidan uppåt – om den har skinn. Lägg annars den fulaste sidan uppåt (den vill du nämligen ha nedåt när laxen är färdiglagad). Skeda på av dragonoljan och salta och peppra. Vänd laxen efter en minut och stek den klart på medelvärme. Skeda över mer av dragonoljan under stekningen och strössla över den sista färska dragonen när du har vänt laxen. Salta och peppra. Laxen går utmärkt att grilla. Använd förslagsvis ett grillnät.
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Slå sedan av vattnet och häll över linserna i en skål. Hacka lök, skär tomat, paprika, mango och avokado i bitar
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
4 1 förp kokta linser (à 400 g) 1 vitlöksklyfta 2 tomater 4 salladslökar 1/2 - 1 tsk sambal oelek 250 g blomkålsris saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft) 1 msk riven ingefära 1 msk olivolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Egentligen kör vi strikt laktosfritt till middag men jag såg lite mellan fingrarna och lät den här krämiga getosten få vara med eftersom de andra rätterna var helt laktosfria
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Koka belugalinserna enligt instruktioner på paketet med grönsaksfond iställer för salt i vattnet
Den här Marocko-möter-Frankrike-och-kanske-Grekland-salladen kan serveras som egenrätt (vegan) eller toppad med getost, fetaost eller med grillad kyckling eller lamm
Jag gillar MYCKET timjan och rätt bra med senap och vinäger, det ska vara lite bett i det hela. Jag älskar linser, dessa är de finaste och godaste linserna som har otroligt fin smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.