Dragonlax med linssallad och citronsås
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl creme fraiche
  • 1/2 citron (saft)
  • salt, peppar
  • 13 dl puylinser
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 röd lök
  • 1 tetra kokta kikärtor (á 400g)
  • 6 bitar soltorkade tomater i olja
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • salt, peppar
  • några blad färsk oregano
  • 14 styckfrysta laxfiléer
  • 3 msk hackad, färsk dragon
  • olja
  • salt, peppar
  • 1 Citronsås:
  • 1 Linssallad:
  • 1 Dragonlax:Rör ihop creme fraiche saften från en halv citron. Smaka av med salt och peppar, efter behag. Ställ såsen svalt.Koka upp saltat vatten och ha ner linserna. Låt dem sjuda i cirka 20 minuter. Rosta solrosfröna i en passa med en liten klick smör tills de fått fin färg. Hacka rödlöken och skölj kikärtorna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda allt i en skål med olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda gärna i några blad färsk oregano.Hacka dragonen och blanda med olja – spara lite av dragonen till att strössla över laxen. Tina laxen om den är fryst. Lägg ner laxen i en stekpanna med skinnsidan uppåt – om den har skinn. Lägg annars den fulaste sidan uppåt (den vill du nämligen ha nedåt när laxen är färdiglagad). Skeda på av dragonoljan och salta och peppra. Vänd laxen efter en minut och stek den klart på medelvärme. Skeda över mer av dragonoljan under stekningen och strössla över den sista färska dragonen när du har vänt laxen. Salta och peppra. Laxen går utmärkt att grilla. Använd förslagsvis ett grillnät.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.