Dra en gris i glögg och bjud några goda tillbehör till!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré, benfri
  • 2 dl vinglögg
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 påse glöggkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rårörssocker
  • Inlagd rödlök
  • 3 rödlökar
  • 2 dl ättikssprit
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl socker
  • ½ dl salt
  • 1 rött, syrligt äpple eller ett fast päron
  • 1-2 msk finhackad purjolök
  • Dressing
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 tsk fransk senap (smaka av efter din egen smak och tycke)
  • 2-3 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 tsk blåa vallmofrön
  • salt och svartpeppar
  • 300 g rödkål, strimlad
  • 2 dl tjock yoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 tsk fransk senap
  • 1-2 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • ev
  • 1 vitlöksklyfta Rör samman yoghurt, senap och majonnäs, smaka av med salt och peppar och riv ev. ner vitlöken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.