Dovhjortsfilémed vinägrettspotatis och blåbärssky Två små dovhjortsfiléer. Två små dovhjortsfiléer. Två små rackare som jag valde att steka som de var på ganska hög värme med stektermometern instucken i den ena
4 Valnötssås 4 dl valnötter 1/2 dl pinjenötter 3/4 dl olivolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 1/2 dl riven parmesanost 2 dl vispgrädde eller mjölk (3%) Pasta 300 g pasta (strozzapreti eller trofie) 3 msk olivolja riven parmesanost att toppa med Lägg till i inköpslistan
4 Valnötssås 4 dl valnötter 1/2 dl pinjenötter 3/4 dl olivolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 1/2 dl riven parmesanost 2 dl vispgrädde eller mjölk (3%) Pasta 300 g pasta (strozzapreti eller trofie) 3 msk olivolja riven parmesanost att toppa med Lägg till i inköpslistan
Servera kött- & valnötssåsenmed pastan och strö över färskriven parmesan. Ursprungsreceptet är med oxfilé men det lyxade jag inte till med idag utan det blev vanlig biff jag strimlade istället
När jag gjorde iordning såsen så kändes det som jag höll på med en efterrätt, hm. Men den var alldeles för mäktig och liknade lite för mycket åt bakningshållet och efterrätter iochmed kanelen
Garnera med persilja. Valnötssås. Tunna ev med mer vatten om såsen är för tjock. Servera valnötssåsen till salladen 0,5-1 huvud frillice- eller isbergssallat
När pastan kokat klart blandade vi den medvalnötssåsen och en förpackning ruccola. Tråkigt nog var det redan idag dags för den sista måltiden med Middagsfrids vegetariska kasse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.