Dovhjort med jordärtskockspuré, rödvinssky, bakad rödlök, valnötter, friterad brysselkål och shitakesvamp

Ingredienser

  • 700 g dovhjort ryggfilé putsad
  • 400 g skalade jordärtskockor
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl viltfond
  • 6 dl rödvin
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 krm torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 5 kumminfrön
  • 1 tsk mörk sirap
  • 8 st små röda steklökar
  • 8 valnötter
  • 8 st brysselkål delade i 1/4
  • frityrolja
  • havsalt
  • 24 st små shitakesvampar
  • smör för stekning
  • salt och vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.