färskpotatis, delikatesspotatis eller mandelpotatis gärna små i storleken.
1
smör
1
schalottenlök
1 gräslök,
finhackad
1
vitlöksklyfta
1 citrongräs,
finhackat
1 citronsaft1.
Koka potatis i saltat vatten. 2. Smält smör i en kastrull. Finhacka gräslök, citrongräs, löken och vitlök och låt det ligga i smöret utan att ta färg.2. Häll några matskedar vatten från potatiskoket och citronsaften i smöret och rör om. Fördela i trevliga gamla koppar. Doppa potatisar och njut!
Under helgen tog jag tag i att baka vårt "doppi grytan" bröd som måste finnas på julbordet. I helgen var det lucia och det var först när jag såg luciatåget på lördagsmorgonen jag började förstå att det inte är många dagar kvar till julafton nu
Här blir det två maträtter i en då man kan göra varma koppen av det som blir över, hos oss blir det alltid över rester och i stället för att slänga så kan man förädla det dagen efter
Camilla Plum är en galen dansk kock som lagar mat i tv. Fyll en halv kopp. Man måste ha textat för att fatta något överhuvudtaget, men ofta blir det ganska roliga rätter som hon lagar
Har haft med doppi grytan en gång förut, men då var det fusk, för då hade jag köpt skinkspad. Denna gången sparade jag spadet när jag kokade min egen julskinka
Jag använde mig av espressokoppar, som jag bara packade ner i ryggsäcken med skedar och kaffe. Igår skulle jag ju möta upp en vän för en promenad i skogen med litefika och kvalitetstid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.