Munkar eller donuts, kärt barn har många namn. Idag har jag bakat riktiga klassiker, något som jag alltid fick som barn nämligen munkar eller flottyrkransar som min morfar skulle ha sagt
Igår kom min man hem med den här lådan med munkar från Dunkin Donuts och det var en trevlig överraskning =) Jag tycker att det är väldigt gott med munkar och min favorit här är nog hjärtat med sylt i och Mr Happy, de här munkarna är så mycket godare än såna som man köper i bake off-disken i mataffären eller på Mc Donalds
I år säger dom som vet att det är munkarnas år, jag måste ju bara prova baka även munkar. Låt munkarna friteras riktigt gyllene, så att de inte blir degiga i mitten
Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis. Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott
Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera 3-4 munkar åt gången, vänd efter en stund och fritera på andra sidan, ca 1-1,5 minuter/sida
Placera alla donuts på en fat eller nått liknande. Placera alla donuts på en fat eller nått liknande. Fördela smeten i varje form, räcker till 12 st donuts. Fördela smeten i varje form, räcker till 12 st donuts
Ljuvliga munkar som smälter i munnen. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning
Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.