Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
Domoda är en mustig gambiansk gryta. 6 portioner vegan domoda. Relaterade 6 portioner vegan domoda. Fyllig och smakrik jordnötssås, fylld med grönsaker som serveras med ris
Jordnötsgryta med halloumi, ca 6 portioner. Här kommer tips på ännu en vegorätt. Gott med nåt som inte är tomatbaserat, vilket många vegetariska rätter är (särskilt med halloumi)
Det här receptet lagade vi idag på #Passionmatlagning – den matlagningskurs som jag och Zeina håller på Fryshusets Grundskola i Husby och vi kände bägge två att direkt ville dela receptet med er
Inlägget Ifisashi- Jordnötsgryta med grönkål dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Det var längesen jag skrev här på bloggen om vår kurs Passionsmatlagning i Fryshuset
ca 600 g kycklingbröstfilé 1 gul lök 3 klyftor vitlök 2 röda chilifrukter (kan uteslutas) 200 g färsk spenat (eller fryst) 400 g krossade tomater 2-3 msk tomatpuré 1,5 dl jordnötssmör, creamy 2 kycklingbuljongtärningar ca 1,5 dl vatten olja, till stekning salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.