Gott till frukost minsann. Brödkorgen från mogihome gjorde sig fin på frukostbordet tillsammans med röda rosor och julljus här snålar vi inte på stämningen
I doftenav vanilj. Glutenfri äppelpaj med havretäcke och egengjord vaniljsås. Och det är verkligen inte svårt att göra en egen vaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doftenav vanilj med en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Min lavendel står i full blom. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar. De blir inte lika spröda och sandstormiga som mina vanliga drömmar, men väl värda besväret för en lavendelälskare
Sessan och jag julbakade en stor del av gårdagen, vi började med lussebullar. Få timmars sömn kombinerat med kaffemaskinshaveri gjorde att jag gjorde ungefär en miljon fel med den stackars degen och fick rädda upp den på alla upptänkbara sätt
2 msk saft av en apelsin. 1 msk agavesirap. Tillsätt salt, pofiber, bovetekross, apelsinsaft, agavesirap och mjölet, vispa med elvisp med degkrokar i ca 5 minuter tills du får en jämn deg utan klumpar, strö över kanel efter egen smak. 2 msk saft av en apelsin. 1 msk agavesirap
morgonstund, tisdag - nybakat bröd. 3 msk havrekli. 2 ägg 3 msk havrekli. . alltså min frukost idag, mums. kände att jag nog var tvungen att bryta upp med gröten
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Passar perfekt till en grillad kyckling tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och en liten klick dijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.