1 (14-ounce/398
mL) can black beans, drained and rinsed
1/2 cup
unpacked cilantro, large stems removed and finely chopped
1 large
garlic clove
1 large
avocado, pitted
1 tablespoon
(15 mL) fresh lime juice, plus more to taste
1 tablespoon
(15 mL) water
1/4 teaspoon
fine sea salt, or to taste
Ingredients: For the burrito bowl:1 cup dry white long-grain rice (or rice of choice) 1 tablespoon (15 mL) refined coconut oil or vegan butter* Salsa, as needed Sliced green onion, for garnish Sliced grape tomatoes, for garnish (optional) For the Spicy Black Beans:2 tablespoons (30 mL) refined coconut oil or extra-virgin olive oil 1 cup diced sweet onion 4 medium garlic cloves, minced 3/4 to 1 cup chopped fresh tomatoes 1 teaspoon chili powder 1 teaspoon garlic powder 1 teaspoon dried oregano 1/4 teaspoon cayenne pepper (optional) 1/2 plus 1/8 teaspoon fine sea salt, or to taste 2 1/2 tablespoons (37 mL) tomato paste 1 (14-ounce/398 mL) can black beans, drained and rinsed 1/2 cup unpacked cilantro, large stems removed and finely chopped For the Avocado-Lime Sauce (makes heaping 1/2 cup):1 large garlic clove 1 large avocado, pitted 1 tablespoon (15 mL) fresh lime juice, plus more to taste 1 tablespoon (15 mL) water 1/4 teaspoon fine sea salt, or to taste
1 cup
dry white long-grain rice (or rice of choice) 1 tablespoon (15 mL) refined coconut oil or vegan butter* Salsa, as needed Sliced green onion, for garnish Sliced grape tomatoes, for garnish (optional)
2 tablespoons
(30 mL) refined coconut oil or extra-virgin olive oil 1 cup diced sweet onion 4 medium garlic cloves, minced 3/4 to 1 cup chopped fresh tomatoes 1 teaspoon chili powder 1 teaspoon garlic powder 1 teaspoon dried oregano 1/4 teaspoon cayenne pepper (optional) 1/2 plus 1/8 teaspoon fine sea salt, or to taste 2 1/2 tablespoons (37 mL) tomato paste 1 (14-ounce/398 mL) can black beans, drained and rinsed 1/2 cup unpacked cilantro, large stems removed and finely chopped
1 large
garlic clove 1 large avocado, pitted 1 tablespoon (15 mL) fresh lime juice, plus more to taste 1 tablespoon (15 mL) water 1/4 teaspoon fine sea salt, or to taste
Burritobowl med svarta bönor, salsa och guacamole. Kan bönor vara fredagsmys och festmat. Såklart. Traditionella recept på baljväxter (bönor och linser) från hela världen kan verkligen vara delikatesser när de lagas med kärlek
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Alltså smoothie bowls har blivit min nya favvofrukost. SMOOTHIEBOWL. Det bästa är att de äts med sked. 1 banan (eller 1,5 banan så sparar du andra halvan, skivar och toppar smoothien med)
Burrito eller fajita på pulled beef med mexikanskt ris, blandade grönsaker, guacamole, salsa och gräddfil är en stor favorit som går att köpa på ett GRYMT ställe här i Göteborg som heter Wrapped
Att äta sin lunch i en välkomponerad skål känns alltid fräscht. Möjligheterna till variation är oändliga, och idag blir proteinerna kyckling och kokt ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.