I maj höll Disaronno cocktailtävlingen ”Disaronno Mixing Star”. Jag deltog i tävlingen och vann med min tolkning, ”Swede Sour by Disaronno” (se recept nedanför)
75 g sötmandel, skållad och skalad1 ½ msk strösocker1 tsk citronsaft1 tsk smör3 dl vispgräddde1 ½ msk Disaronno Amaretto, mandellikörBlanda smör, vetemjöl och socker till en smidig deg
5 cl Amaretto (Disaronno) 3 cl pressad citron 2 cl sockerlag 1 cl äggvita (inte en hel)Gör så här. Jag gillar surt, men det är lite väl surt när tvättmaskinen går sönder kvällen innan man ska packa för att åka iväg och fira midsommar
2,5 cl Disaronno (Amaretto). 2,5 cl Disaronno (Amaretto). Det har senaste tiden blivit särskilt uppenbart för mig att jag verkligen gillar de små och starka drinkarna
Receptet har jag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven som jag väl hyllar ungefär lika ofta som jag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Disaronno (Amaretto). Blanda mandelmassa med socker • Vispa i äggvitan lite itaget för att undvika klumpar • Spritsa ut på bakplåtspapperoch pudra med florsocker • Låt dem vila på plåten i rumstemperaturi 20 minuter • Innan du stoppar in dem i ugnen,tryck upp varje kaka till en topp • Grädda dem i 175° i 12–15 minuter• Låt kakorna svalna och sätt ihop dem två och två medamarettotryffel emellan
0,5 dl Disaronno originale. 0,5 dl Disaronno originale. Kanske är detta inte det mest strategiskt placerade blogginlägget efter den sockerstinna orgie som påskhelgen verkar vara för många av oss
Sjlivovitz, Amaretto, Disaronno eller bourbon funkar också. Det blir mycket plommon nu och jag får tydligen inte nog av dem, antagligen för att de inte är så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.