Ät med fördel kallt efter att ha stått i kylen ett tag, men funkar också varmt. Ovan med kycklinglårfilé och torrsenap i örtdressingen 3-4 st kycklingfiléer
Lammytterfilé medörtdressing. Det beror på att mitt första möte med lamm var i maträtten får i kål som min mamma lagade när vi var små, det smakade ullstrumpa
Mixa avokado, örter, vitlök, rödlök och tomater med en stavmixer, blender eller matberedare till en slät massa och tillsätt önskad mängd chili och salt
Blanda havremixen med kokande vatten. Mixa ihop creme fraiche, honung, basilika samt citronskal- och saft till en slät sås i en bunke med hjälp av en stavmixer
Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt vatten och fond och bräsera under lock i 15 minuter tills kycklingen är klar
Idag ska det bli närmare 30 grader. Vi kör hö fortfarande. Det finns ingen tid till varken dator eller städning här hemma så när vi är klara har jag massor att ta igen
Dagens lunch blev en tortilla fylld med veckans rester - sötpotatis. De fylldes helt enkelt med det som råkade finnas i kylskåpet, så se det här receptet som inspiraton snarare är ett recept att följa till punkt och pricka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.