Dessa scones gör jag ofta som tillbehör till soppa. Det ska ju vara nybakt bröd till soppa, men det är inte alltid man har tiden att baka "riktigt" bröd
Jag bakade dinkelscones och testade den. Vågar ni testa nåt nytt. Jag gjorde det. Den här marmeladen är nåt för dig som gillar den lite bittra smaken av grape
Dinkelscones 15 st. Dinkelscones 15 st 3 dl turkisk yoghurt. I början av veckan var jag bjuden till en vän på fika och då serverades dessa underbart goda och även en aning nyttiga scones
Dinkelscones från scones. se. Jenny använde receptet med saffran, sen gjorde hon även grahamsscones (hälften vetemjöl hälften graham) med valnötter, och lite mindre vätska, enligt ett recept i vår kokbok
Sconesbuffé, Dinkelscones, havrescones, grahamsscones med solrosfrön de ljusa i bullform är engelskascones och de rosa i bullform längre bort i bilden är Hallonscones med vita och mörka chokladpluppar
)Dinkelscones, 10 st2 dl dinkelsikt2 dl dinkel fullkornsmjöl2 msk kruskakli2 tsk bakpulver½ tsk salt1 dl kesella 10%1½ dl mjölk2 msk smält smör1 äggBlanda samman de torra ingredienserna i en skål, modell större. / Anki och Håkan Dinkelscones, 10 st
Nyttigare dinkelscones Ca. Nyttigare dinkelscones Ca. Det har blivit lite av en plugg-tradition att dricka eftermiddagskaffe och äta scones på balkongen om det är sol
1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det och häll till sist ner mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.