Dinkelsallad. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka dinkelgryn enligt anvisning på förpackningen. 3. Skölj och tärna aubergine och zucchini och lägg tärningarna i en ugnsfast form
Dinkelsallad. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Koka dinkelgryn enligt anvisning på förpackningen. 3. Skölj och tärna aubergine och zucchini och lägg tärningarna i en ugnsfast form
Dinkelsallad med kyckling och kikärtorca 6 portioner3 dl hel dinkel 2 stora kycklingfiléer (alt grillad kyckling)soja + grillkrydda1 burk majs1 burk kikärtor, sköljda och avrunna1 förpackning cocktailtomater, delade1 liten förpackning ruccolasalladca 20 cm gurka, tärnad1 röd paprika, skuren i bitar1 röd lök, strimladvit balsamvinäger (2-3 msk)salt, pepparKoka dinkel enligt förpackningen tillsammans med en hönsbuljongtärning
Idag bjöd jag på en dinkelsallad med kyckling och bacon. Dinkelsallad med kyckling och bacon6 portioner2-3 dl hel dinkel (jag kokade 3 dl men blandade inte i allt i salladen)1 hönsbuljongtärningKoka enligt förpackningens anvisning och låt svalna
Elin skriver. Vad är då det där för mysko brun fyrkant tänker du. Jo, det är en bit saganaki. Min mataffär reade ut denna grekiska ost och självklart köpte jag en bit och testade
Lunchen, med olika sorters egenproducerade ostar av både buffel- och komjölk, marmelader, mortadella och en dinkelsallad serverades i den närliggande restaurangen med rödvitrutiga dukar på borden
Dinkelsallad med fetaost Ingredienser Hel dinkel Avokado Gurka – skalad och tärnad Röd lök – finhackad Sharonfrukt – delad i klyftor Fetaost – smulad Nötter Olivolja Citron Rödvinsvinäger Flingsalt Gör så här Rosta nötterna i torr stekpanna Hacka grönsakerna Smula fetaosten Blanda ihop alla ingredienser och toppa med lite olja, vinäger, lite pressad citron och flingsalt
Dinkelsallad med jordgubbar och avocado1 portionNågra salladsblad (jag hade ruccola och en annan sort från landet)1 dl kokt dinkel1 dl kokta valfria bönorlite fint strimlad rödlökca 5 sockerärtor, halverade½ avokado, skuren i tärningar10 jordgubbar, halveradelite pressad limesalt, pepparrostade solrosfrön kesoLägg salladen på en tallrik
Dinkelsallad med kronärtskocka och melon4-5 portioner2 dl hel dinkel70 g färsk spenat, sköljd1 burk kronärtskocksbottnar, avrunna och skurna i bitar½ galiamelon, skuren i tärningar25-30 svarta oliver1 tsk örtagårdskrydda (eller varför inte italiensk salladskrydda
Tillsätt dessa i dinkelsalladen. Granatäpple går att byta ut mot päron eller färsk persika. Du kan lägga till en påse babyspenat som ger en bra dos extra antioxidanter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.