Imorse bakade jag de här goda frallorna som är lite sega i konsistensen och med en knaprig yta. Rör ut jästen med saltet och tillsätt vatten, mjöl, aprikoser och nötter
Dinkelfrallor 18 st 50 g jäst 25 g margarin 5 dl mjölk 1 ägg 2 msk sirap 1 tsk salt 5 dl fullkornsdinkelmjöl 5 dl siktat dinkelmjöl 5-6 dl vetemjöl Smula jästen i en bunke Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig Tillsätt ägg, sirap och salt Tillsätt mjölet och knåda ihop till en smidig deg (görs bäst i maskin/assistent) Låt jäsa i ca 30 min Knåda degen smidig igen och dela den i 18 bitar Forma varje degbit till en rund platt bulle och lägg dem på plåt med bakplåtspapper Låt jäsa 40-60 min Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 15 min Foto
Värm degvätskan ( vatten, olja) fingervarm och blanda med jästen. För några veckor sedan höll sonen som bäst på att packa ihop inför sitt äventyr som stipendiat på en utländsk skola i två år
Lycka är att kunna torka och rosta sina egna pumpakärnor. Blanda kokosolja, salt och pumpakärnor. Lycka är att kunna torka och rosta sina egna pumpakärnor
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Doppa ena snittytan i pumpakärnor. 2 dl pumpakärnor. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt cottage cheese, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.