Dinkelfrallor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g kallt vatten
  • 1 ca 2 g färsk jäst, stor som en ärta
  • 110 g honung
  • 1100 g fullkornsdinkelmjöl
  • 1300 g siktat dinkelmjöl
  • 11,5 tsk saltVäg upp vattnet i en bunke och rör ut jästen och honungen i det. Väg sedan upp alla övriga ingredienser. Häll ur förpackningen och nolla vågen mellan varje ingrediens så sparar du disk. Rör samman ingredienserna för hand med hjälp av en slev, slickepott eller degskrapa. Du kan köra degen i degblandare, men det är inte nödvändigt, det viktiga är att allting blandas ordentligt. Se till så att inget mjöl ligger torrt och oblandat. Låt degen vila i rumstemperatur i en bunke övertäckt med plast i 10–12 timmar. Sätt ugnen på 250 grader, ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Med hjälp av två skedar forma degen till 8 frallor och lägg dem på plåten. Mjöla lätt ovanpå med dinkelmjöl om du vill. Grädda frallorna i 250 grader i 15 minuter. Låt svalna något innan du skär i dem.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.