11,5 tsk
saltVäg upp vattnet i en bunke och rör ut jästen och honungen i det. Väg sedan upp alla övriga ingredienser. Häll ur förpackningen och nolla vågen mellan varje ingrediens så sparar du disk. Rör samman ingredienserna för hand med hjälp av en slev, slickepott eller degskrapa. Du kan köra degen i degblandare, men det är inte nödvändigt, det viktiga är att allting blandas ordentligt. Se till så att inget mjöl ligger torrt och oblandat. Låt degen vila i rumstemperatur i en bunke övertäckt med plast i 10–12 timmar. Sätt ugnen på 250 grader, ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Med hjälp av två skedar forma degen till 8 frallor och lägg dem på plåten. Mjöla lätt ovanpå med dinkelmjöl om du vill. Grädda frallorna i 250 grader i 15 minuter. Låt svalna något innan du skär i dem.
Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten
Imorse bakade jag de här goda frallorna som är lite sega i konsistensen och med en knaprig yta. Patrik blev riktigt överraskad över hur goda de var och det tar jag som ett gott betyg
Dinkelfrallor 18 st 50 g jäst 25 g margarin 5 dl mjölk 1 ägg 2 msk sirap 1 tsk salt 5 dl fullkornsdinkelmjöl 5 dl siktat dinkelmjöl 5-6 dl vetemjöl Smula jästen i en bunke Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig Tillsätt ägg, sirap och salt Tillsätt mjölet och knåda ihop till en smidig deg (görs bäst i maskin/assistent) Låt jäsa i ca 30 min Knåda degen smidig igen och dela den i 18 bitar Forma varje degbit till en rund platt bulle och lägg dem på plåt med bakplåtspapper Låt jäsa 40-60 min Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 15 min Foto
Min mamma bakade världens godaste dinkelfrallor med pumpakärnor på som hon hittade på Arlas hemsida. Jag tycker pumpakärnor är jättegoda och dessutom är de sprängfyllda av järn och mycket nyttiga
Men innan dess tänkte jag bjuda er på dinkelfrallorna jag bakade till thaisoppan. Men innan dess tänkte jag bjuda er på dinkelfrallorna jag bakade till thaisoppan
I lördags kväll satte jag en bröddeg, vilken jag sedan lät jäsa i kylen över natten. Nu blev det som bekant våfflor till frukost i söndags morse, men doften av nybakade frallor som fyllde lägenheten gick inte av för hackor den heller
dinkelfrallor med vallmofrön. Idag var jag först upp ur sängen - vilket innebar att jag satte igång med tvätten direkt, envis som synden så har jag bestämt mig för att utrota tvättberget en gång för alla, och det idag
50 g jäst4 dl ljummet vatten 37°250 g keso4 msk smör-&rapsolja3 tsk salt2 msk brödsirap5 dl dinkel fullkornsmjöl6–7 dl vetemjöl special2 dl pumpakärnorRör ut jästen i vattnet i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.