Fös ner degen iformen och strö på frön. Klä en form med bakplåtspapper. Riv moroten. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop imitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Låt jäsa 30 min. Häll degen i 2 smorda avlånga brödformar. Jäs 30 minigen. Grädda i 250 grader 15 minuter, sänk till 200 och grädda ytterligare 20 min. 1 kg ljust eller grovt dinkelmjöl ca 1,7 l. 6 dl fingervarmt vatten
Skär istället degen i två delar och forma snabbt och försiktigttill två limpor på en bakplåt. Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inteblivit av fören nu (
Det här var ett dinkelbröd som sprack upp på ytan under gräddningen och blev så knaprigt och gott. Idag har jag bakat det absolut GODASTE brödet som jag någonsin har bakat
Att baka med russinjästistället för bagerijäst är inte så svårt som man kan tro. Brödet får mer smak, knaprig skorpa, segt och saftigtinkråm och håller sig längre än köpt bröd
Men här kommer ett recept på dinkelbröd som jag bakade idag. Jag har varitriktigt usel på att uppdatera här på sistone men det beror på att jag har börjat jobba igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.