Denna gång blev det ett riktigt gott surdegsbröd med dinkelmjöl i. Ingrediensersurdegen från gårdagen1 tsk jäst2 dl kallt vatten2 dl vetemjöl special2 dl siktat dinkelmjöl1 dl dinkelmjöl fullkorn1 msk honung1½ tsk saltPå morgonen så blandar man surdegen från gårdagen med jäst och vatten, tillsätt sedan övriga ingredienser. 2 dl siktat dinkelmjöl. 1 dl dinkelmjöl fullkorn
250 g siktat dinkelmjöl. 150 g fullkornsdinkel. 250 g siktat dinkelmjöl. 150 g fullkornsdinkel. Morgon 1. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund
De skall vara något lösare när du baka med dinkel för att få ett saftigt bröd. Tillsätt 1,5 dl dinkelmjöl och blanda väl. Blanda surdegen med 3,5 dl vatten, oljan, saltet, 2,5 dl dinkel och 8 dl vetemjöl. 5 dl Dinkelmjöl. 5 dl Dinkelmjöl
1 dl surdeg som friskas upp genom att vispa ned 3 dl ljummet vatten och ca 3 dl fullkornsmjöl (tex dinkel och råg). Vispa ner 6 dl ljummet vatten, 1 dl linfrö, 2 msk honung, 28 g havssalt, 250 g emmermjöl och 250 g fullkorns dinkel (jag använder virvelmjöl). 250 g fullkorns dinkel
Har nu lekt rätt många dagar med en surdegsgrund som jag gjort på dingel fullkorn, dvs jag började faktiskt med vete men övergick till mer och mer dinkel istället och det gick fint fint
Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten. Låt svalna till fingerljummet. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och häll i det och surdegen
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Nu har jag för första gången testat min nya assistent Ankarsrum som jag vann i en tävling för några veckor sedan
Jag bakade Ingeborgs surdegsbröd efter ett recept som jag hittade på matklubben. Förra gången som jag bakade bröd med min hemmagjorda surdeg överträffade slutresultatet min förväntan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.