Din egna surdeg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl vatten, ca 25 grader
  • 10,5 dl fullkornsmjöl (eko)
  • 10,5 dl fullkornsmjöl
  • 11-1,5 msk surdeg, rumstempererad och aktiv
  • 11 del fullkornsmjöl
  • 12 delar vatten
  • 1 Dag 11 dl vatten, ca 25 grader 0,5 dl fullkornsmjöl (eko)
  • 1 Dag 31 dl vatten, ca 25 grader 0,5 dl fullkornsmjöl (eko)
  • 1 Dag 41 dl vatten, ca 25 grader 0,5 dl fullkornsmjöl
  • 1 Dag 5: Dagen innan användning1-1,5 msk surdeg, rumstempererad och aktiv 1 del fullkornsmjöl 2 delar vattenDag 1
  • Blanda samman alla ingredienser och låt stå med locket på glänt i rumstemperatur. Dag 3
  • Tillsätt vatten och mjöl, blanda till en slät smet. Dag 4
  • Tillsätt vatten och mjöl, blanda till en slät smet. Dag 5: Dagen innan användning
  • Blanda ihop ingredienserna till receptet du vill baka. Om receptet exempelvis behöver 150 g surdeg så blandar du 50 g mjöl med 100 g vatten och 1-1,5 msk surdeg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.