1 Dag
11 dl vatten, ca 25 grader 0,5 dl fullkornsmjöl (eko)
1 Dag
31 dl vatten, ca 25 grader 0,5 dl fullkornsmjöl (eko)
1 Dag
41 dl vatten, ca 25 grader 0,5 dl fullkornsmjöl
1 Dag
5: Dagen innan användning1-1,5 msk surdeg, rumstempererad och aktiv 1 del fullkornsmjöl 2 delar vattenDag 1
Blanda samman alla ingredienser och låt stå med locket på glänt i rumstemperatur. Dag 3
Tillsätt vatten och mjöl, blanda till en slät smet. Dag 4
Tillsätt vatten och mjöl, blanda till en slät smet. Dag 5: Dagen innan användning
Blanda ihop ingredienserna till receptet du vill baka. Om receptet exempelvis behöver 150 g surdeg så blandar du 50 g mjöl med 100 g vatten och 1-1,5 msk surdeg.
Nu bör dinsurdeg ha rest sig och blivit bubblig, nästan som chokladmousse. Nu ska jag sammanställa ett recept som jag tänkt på länge, och det här är något av en favorit för mig – det handlar om surdeg
Prata med din fiskhandlare så kan du få bra tips om fisk till sushi och i vissa butiker även hjälp att skära till fisken om du inte vill göra det själv
Gör din egen sockerfria choklad. 14 November 2016 /. 21. 25 /. Recept. /. Permalink /. 0. Att göra egen sockerfri choklad är enkelt och det blir dessutom väldigt gott
Mal först späcket och ställ in det i kylen/frysen för att bli kallt. Blanda allt utom späcket och hälften av vattnet i assistent och tillsätt späck efterhand det blir inarbetat i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.