Sila av potatisvattnet försiktigt och häll på stuvningen över potatisen. Salta och peppra laxefiléernaoch stek dem på båda sidor hastigt i lite olja eller smör tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta
Rimmad laxmeddillstuvadpotatisoch fänkålssalladrimmad laxkoktpotatis, fast sortmjölsmörmjölkdillsalt och pepparfänkållimeolivoljaKoka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl
Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Dillstuvadpotatis800 g fast potatis, skrubbad 10 g smör 1 msk vetemjöl 2,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 0,5 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering) salt vitpeppar, nymalen 1 citron, klyftor till servering. Fänkålscrudité0,5 fänkål 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft 0,25 dl olivolja salt
Servera laxenmed kokt potatisoch curryslaw. Koka potatisen mjuk med lite salt. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut. Koka potatisen i saltat vatten. Krydda laxenmed salt och peppar och stek i smör några minuter på varje sida beroende på laxens tjocklek
Dagens middag meddillstuvade rotsaker ochpotatismed kallrökt lax blev en kalasmiddag. En kalasmiddag så här mitt i veckan på potatisoch rotsaker som stuvats med smak av dill
Honungsstektfärskpotatismed vitlök. Kanske har du – precis som jag – överbliven potatis i kylen. Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen
Potatisen kokade jag först. Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.