Skala och skiva potatisen. Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök. Vispa ihop grädde och creme fraiche med pressad vitlök, salt, peppar och smulad oregano
Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg. Vispa ihop ägg, mjölk (eller grädde), lite salt och svartpeppar i en skål
Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skala och hacka äggen. Räkröran är väl tilltagen så det som inte får plats i skalet kan serveras i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av den goda räkröran
Rör ned lite i taget av det smälta smöret. Med färsk potatis och sparris plus ett glas kall bourgogne. En hollandaissås med citron är så gott till t ex lax som det blev en lördagkväll ute i havsbandet
ochlite sött till efterrätt. Kanske vi börjar bli lite mätta på grillat nu, har svårt att komma på nya varianter och kör mest på samma grillbit och grillspett
Skickar med lite bilder från det fina vädret och trädgården också. Tänkte att det passar bra så här i vår och sommartid när det oftast grillas väldigt mycket
Fyll med röran och låt gärna stå en liten stund. Hacka löken och äpplet fint och lägg i en skål, smula över fetaosten och rör ner cremefraichen, krydda
men på fredag tror jag bestämt att vi går till Mumma och firar liteoch på lördag blir det kalas. Jag kan tycka att det blir en godare gratäng om du gratinerar den på lite lägre temperatur och då har den inne lite längre istället, ibland har annars vispgrädden en tendens att skikta sig lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.